Home > Aiglx Error > Aiglx Error Dlopen Of /usr/lib64/dri/swrast_dri.so

Aiglx Error Dlopen Of /usr/lib64/dri/swrast_dri.so

It does not, it only carries a %ghost reference to it Comment 25 Mauricio Andrés Bustamante Viveros 2015-02-18 19:09:21 CET Sorry but, i write a commnt to the bugs #15248, without tonytiger Using Fedora 2 28th May 2005 11:39 AM Current GMT-time: 03:46 (Friday, 30-09-2016) All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s). cat /var/log/Xorg.0.log | grep EE (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown. [ 11.090] (EE) AIGLX error: dlopen of /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/i965_dri.so failed (/usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/i965_dri.so: undefined symbol: _glapi_tls_Dispatch) [ 11.090] (EE) AIGLX: Certainly it should be done after changing the glconf alternative (via update-alternatives) and indeed this should happen at package installation time (it's a filetrigger). http://bsnux.com/aiglx-error/aiglx-error-dlopen-of-usr-lib64-dri-swrast-dri-so-failed.html

Format For Printing -XML -Clone This Bug -Top of page Home | New | Browse | Search | [?] | Reports | Requests | Help | NewAccount | Log In [x] In what package is your /usr/lib64/libGL.so.1 ? $ rpm -qf /usr/lib64/libGL.so.1 lib64mesagl1-10.3.2-2.mga5.tainted Comment 4 Paul Dufresne 2014-11-13 05:33:14 CET I'll try to answer your question, but first I'd like to note The Xorg.0.log contains this: Code: [ 20.322] (II) LoadModule: "glx" [ 20.802] (II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions/libglx.so [ 24.385] (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation" [ 25.901] compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0 This only gives problems. https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=172125

Previous by thread: AIGLX error: dlopen of /usr/lib/dri/swrast_dri.so failed Next by thread: Re: Bug#522358: AIGLX error: dlopen of /usr/lib/dri/swrast_dri.so failed Index(es): Date Thread Downloads Support Community Development Help Login Register Forum Mario Luzeiro (mrluzeiro) wrote on 2015-04-12: #6 I have the same issue, how can I solve it? Hopefully FreeCAD would work then.

But if it really had been a 32bit version, I would have definitely recommended it. thank you very much for your time and patience skottish! should i be using nvidia drivers too?I don't know that GPU, but you still have the problem where your system can't find libraries that should be installed. Probably that's a 32bit version, it would need Mesa-libGL1-32bit then which might have been overwritten by the nvidia driver as well.

This time in Live mode, I choose America/Canada (Eastern) timezone, rather than EST5EDT. So I downloaded Mageia5 beta 1, KDE4, this time 32 bits (was using 64 bits GNOME). Comment 18 Christiaan Welvaart 2014-11-14 21:43:07 CET Hi! https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-1007302-start-0.html?sid=15d316ae2c061c288301dd9a13870661 If that's the case, then reinstall mesa-libgl and see if it appears.

Mario Luzeiro (mrluzeiro) wrote on 2015-04-12: #7 I solved it. Navigate down to the kernel line and add: nomodeset and then boot. I now have a /var/log/Xorg.0.log file and in it: [ 181.270] (EE) AIGLX error: dlopen of /usr/lib/dri/r600_dri.so failed (/usr/lib/dri/r600_dri.so: undefined symbol: _glapi_tls_Dispatch) [ 181.270] (EE) AIGLX: reverting to software rendering [ Comment 3 samrg472 2014-01-22 01:57:43 UTC To append to the previous comment: I did build it myself after the Arch Linux repositories version also had this issue Comment 4 samrg472 2014-01-22

Report a bug This report contains Public information Edit Everyone can see this information. https://bugs.debian.org/630834 In it I see: W: [pulseaudio] server-lookup.c: Unable to contact D-Bus: org.freedesktop.DBus.Error.NotSupporte Which seems to suggest that maybe it run without D-BUS... For me this problem seemed somewhat intermittent, sometimes GNOME would start fine, other times it would get this error (due to the dlopen/symbol missing problem). Something have gone wrong." appears -Ctrl-Alt F2 # to switch to console mode -root [enter] # to login as root #systemctl isolate multi-user.target #ldconfig #systemctl isolate graphical.target There, Gnome started!

Reading log suggest that it could either be because no 3D acceleration was found, which seems normal or ... weblink Status: RESOLVED FIXED Product: Mageia Classification: Unclassified Component: RPM Packages Version: Cauldron Platform: x86_64 Linux Priority: release_blocker Severity: major TargetMilestone: --- Assigned To: Mageia Bug Squad QA Contact: URL: Whiteboard: 5beta3 This system does not support OpenGL The URL for paste of Xorg.conf is URL: http://susepaste.org/79206291 Reply With Quote 16-Oct-2014,04:17 #42 wolfi323 View Profile View Forum Posts View Blog Entries View Articles I am now running the LiveDVD Mageia5 beta 1! > So the workaround was... > -Run until the screen "Oh no!

And indeed the r600 driver was loaded and neverball worked earlier. Check setting there to be sure you have GL settings right. Toggle useless messagesView this report as an mbox folder, status mbox, maintainer mbox Report forwarded to [email protected], [email protected], Debian X Strike Force : Bug#756407; Package libgl1-mesa-dri. (Tue, 29 Jul 2014 15:18:07 http://bsnux.com/aiglx-error/aiglx-error-dlopen-of-usr-lib-dri-swrast-dri-so.html Please do a full vendor change update to the Xorg repo again with refreshing the repos before: Code: sudo zypper ref sudo zypper dup --from X11:Xorg (or whatever the repo is

The symbol appears to be there: [email protected]:~# readelf -Ws /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/swrast_dri.so |grep _glapi 6: 0000000000000000 0 NOTYPE GLOBAL DEFAULT UND _glapi_set_dispatch 30: 0000000000000000 0 TLS GLOBAL DEFAULT UND _glapi_tls_Dispatch 45: 0000000000000000 0 Reported by: Carlos C Soto Date: Fri, 17 Jun 2011 19:27:02 UTC Severity: normal Found in version mesa/7.10.2-3 Done: Cyril Brulebois Bug is archived. RPMs _and_ .run installer).

Comment 34 Paul Dufresne 2015-04-06 09:17:51 CEST Ok, this is not so simple: fixed in Live DVD mode (well I am writing this from it).

Where did you install that from? Regards, Witek -- Package-specific info: glxinfo: -------- name of display: :0.0 display: :0 screen: 0 direct rendering: Yes server glx vendor string: SGI server glx version string: 1.4 server glx extensions: So how did you install fglrx in the first place? I cannot help (I am not an expert) but I strongly believe this problem should be fixed as soon as possible, at least for the release candidate.

Give a look to this: Code: [email protected]:~> cat /var/log/Xorg.0.log | grep EE (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown. [ 23.297] (EE) AIGLX error: dlopen of /usr/lib64/dri/i965_dri.so failed (/usr/lib64/dri/i965_dri.so: What's the output of: rpm -qa | grep nvidia rpm -V mesa-libGL Ahmad Samir View Public Profile Find all posts by Ahmad Samir Tags wrong « Previous Thread | Next Thread But, it seems there's still something wrong with your OpenGL setup. his comment is here Comment 12 Paul Dufresne 2014-11-13 15:43:26 CET Created attachment 5596 [details] journalctl after Oh no!

If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices. [ 717.166] (II) Loader magic: 0x7fab48541d40 [ 717.166] (II) Module ABI versions: [ 717.166] X.Org ANSI C Emulation: 0.4 [ 717.166] Thanks for the report anyway. Don't know, that's a wild guess. You will have to register before you can post in the forums. (Be aware the forums do not accept user names with a dash "-") Also, logging in lets you avoid

Acknowledgement sent to Gregor Jasny <[email protected]>: New Bug report received and forwarded. Comment 35 Paul Dufresne 2015-04-06 09:56:13 CEST Tried Live 3 times in a row without problem. nsnbm View Public Profile Find all posts by nsnbm #3 11th April 2015, 10:52 AM Ahmad Samir Offline Registered User Join Date: Aug 2011 Posts: 891 Re: oh Acknowledgement sent to Cyril Brulebois : Extra info received and forwarded to list.

Copy sent to Debian X Strike Force . (Sat, 18 Jun 2011 17:39:09 GMT) Full text and rfc822 format available. So the workaround was... -Run until the screen "Oh no! Message #10 received at [email protected] (full text, mbox, reply): From: Cyril Brulebois To: Carlos C Soto , [email protected] Subject: Re: Bug#630834: [libgl1-mesa-dri] AIGLX error: dlopen of /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/i965_dri.so failed No such But I am a bit confused as how the problem have happens.

Last Jump to page: Results 41 to 50 of 103 Thread: NVIDIA Graphics Driver Extraction failed Thread Tools Show Printable Version Subscribe to this Thread… Display Linear Mode Switch to Hybrid Last edited by yabasta (2013-10-31 09:00:24) Offline #2 2013-10-30 16:55:36 drcouzelis Member From: Connecticut, USA Registered: 2009-11-09 Posts: 3,523 Website Re: [SOLVED]Radeon / Xorg issues Do you need KMS? Question is why it was searching in wrong directory. The time now is 20:46. © 2015 SUSE, All Rights Reserved.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ.